Bee STUDIO | SALONE DEL MOBILE MILANO 2022
Salone de Mobile de la Milano, cel mai prestigios targ de profil din lume si-a redeschis portile asa cum se cuvine, in toata splendoarea sa, dupa o absenta de un an si o editie restransa din cauza pandemiei.
SALONE DEL MOBILE, MILANO, DESIGN, MOBILA, FURNITURE, LUX, DECORATII, BAI, BUCATARII, CANAPELE, FOTOLII, BIBLIOTECI
53379
post-template-default,single,single-post,postid-53379,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.16, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

SALONE DEL MOBILE – MILANO 2022

Dupa o pauza de un an (2020) si dupa o editie restransa (2021), iata ca Salone del Mobile, unul dintre cele mai prestigioase targuri de design din lume, isi redeschide portile la Milano in toata splendoarea sa obisnuita. De altfel, unde ar fi fost mai nimerit sa se deschida daca nu in Italia, unde sute de firme stralucesc pe scena design-ului fiind lideri mondiali pe segmentele lor.

Gazduit in uriasul spatiu expozitional Rho Fiera, creatie a arhitectului Renzo Piano, Salone del Mobile a fost deschis o saptamana concomitent cu o multime de evenimente culturale dedicate design-ului in intreg orasul. La Milano, orasul respira cultura si design prin toti porii sai.

Traditii mestesugaresti centenare, imbinate cu tehnologie de ultima ora reprezinta tema zilei si fac in asa fel ca materiale naturale precum lemnul, pielea, piatra, sticla, ceramica si metalul sa capete valente cu totul noi, uneori foarte indepartate de caracteristicile lor naturale. Obiectele de mobilier si de design create de firme precum Laura Meroni, Giorgetti, Visionnaire, Minotti, Tonelli si multi altii devin astfel extrem de sofisticate, de rafinate si de elegante, ”pronte ad arredare” orice ambient, oricat de pretentios, indiferent ca este vorba de un apartament la Dubai, o vila ”seicento” florentina sau un spatiu de birouri de lux in New York.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu toate acestea, noutatea este ceva dificil si riscant de realizat si acest lucru s-a vazut, foarte multe dintre piesele expuse semanand ca stil si aparenta, aproape imposibil sa spui de cine au fost produse daca nu ar fi fost la standul firmei ”X” . Numele mari isi mentin linia si isi permit sa inoveze si sa creeze chiar trend-uri, insa dintre cei medii si mici putini au curajul sa se prezinte cu ceva substantial diferit, mentinandu-se in zona de ”safe”.

Printre notele dominante de anul acesta se numara folosirea liniilor moi si fluide, juxtapuneri de diverse materiale si texturi si folosirea atenta a culorilor pentru a le da un scop aproape terapeutic in amenajarile interioare.

 

 

 

 

 

O galerie extinsa de imagini de la Salone del Mobile o puteti vedea pe pagina noastra de Facebook

admin
No Comments

Post a Comment