Bee STUDIO | Sweet Home O’ Mine
BESPOKE DESIGN by Bee STUDIO - Projects worth seeing, from Idea to Reality.
ARHITECTURA, CONSTRUCTII, DESIGN, PROIECTARE, MOBILIER, INGINERIE, INSTALATII, INTERIOR DESIGN, CASA, VILA, CASA DE VACANTA, BLOC, CAMIN, APARTAMENT, BIROU, RENOVARE, RESTAURARE, AMENAJARE, REAMENAJARE, DTAC, AVIZE, AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE, PROIECT, CONSTRUCTOR, ANTREPRENOR, BUCATARIE, LIVING, DORMITOR, FOISOR, TERASA, PROJECT MANAGEMENT, DIRIGINTE DE SANTIER, STUDIU GEO, TEREN, TERMOIZOLATIE, FERESTRE, ACOPERIS, HOME, ARCHITECTURE, DESIGN, INTERIOR DESIGN, CONSTRUCTION, ENGINEERING
50689
post-template-default,single,single-post,postid-50689,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.16, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Sweet Home O’ Mine

CONSTRUIESTE CU CAP (SI COADA)

 

“There is no place like home…

There is no place like home…

There is no place like home…”

L. Frank Baum – The Wizard of Oz

 

De cate ori in viata iti construiesti o casa?

 

Sa construiesti o casa este o sansa pe care putini oameni o au. Daca te numeri printre cei norocosi, atunci aceasta sansa trebuie sa o intelegi, sa o respecti si sa-i dai importanta cuvenita. Sa-ti amenajezi sau renovezi locuinta este si aceasta o sansa, o sansa a unui nou inceput.

 

Cand construiesti o casa o faci pentru mai multe generatii, nu doar pentru tine. Este deopotriva un bun al tau, al familiei tale dar si al comunitatii din care faci parte.

Casele traditionale, din orice parte a globului, erau prin excelenta case bine gandite. De la igloo-uri la colibele africane, de la casele traditionale romanesti la casele din lemn din Japonia si China, in toate colturile lumii, experienta maturata in sutele de ani de constructii a prins viata in tipologii care raspund bine nevoilor comunitatilor respective. Se construia cu precadere folosind materiale locale si tehnologii la indemana iar realizarea unei case era intotdeauna ceva important, un reper in viata unui om. Nasterea unei case era intotdeauna o sarbatoare.

 

 

Daca ceva merita sa fie facut, atunci trebuie facut bine - Proverb japonez

 

Indiferent daca e vorba de o casa modesta sau despre una luxoasa, ea trebuie mai intai bine gandita si apoi bine realizata.

Daca in trecut tipologiile locale traditionale de constructie nu erau foarte complicate, in asa fel incat puteai sa-ti faci casa si singur, acum lucrurile sunt cu mult mai dificile. Nevoile noastre sunt diferite si complexe, uneori greu de identificat, gusturile noastre sunt variate si schimbatoare, trebuie sa ne supunem regulamentelor si legilor, iar materialele si posibilitatile tehnice pe care le avem acum la indemana sunt vaste.

 

Allen Key House – Arhitect Prineas, Photo Chriss Warner

Constructia unei case, de la idee la realizare a devenit o intreprindere multidisciplinara in care mai multe profesii si specialisti trebuie sa cante impreuna aceeasi simfonie, sub bagheta unui arhitect dirijor, intocmai ca intr-o orchestra. Si intocmai ca la o orchestra, cu cat membrii ei sunt mai priceputi, dirijorul mai capabil si au repetat impreuna mai mult, muzica e mai aproape de perfectiune.

 

   

Douglas House – Lake Michigan, 1973. Arhitect Richard Meier

Cunosti excat ceea ce iti doresti de la viitoarea casa?

Cum sa raspunda in prezent, dar si in viitor nevoilor tale?

De ce buget dispui?

Stii cat te costa sa realizezi ceea ce iti doresti?

In cat timp si cu ce eforturi?

Acestea sunt primele lucruri la care trebuie sa iti raspunzi, cat mai bine, mai onest si mai realist cu putinta, inainte de a incepe aventura proiectarii si a constructiei. Sunt daca vreti osatura, fundatia si structura pe care se tes apoi toate elementele procesului complex in urma caruia ti se indeplineste visul, visul de a realiza un loc magic pe care sa-l numesti acasa.

 

Backwater House – Platform 5 Architects, Photo Allan Williams

Pentru ca visul frumos sa se indeplineasca, trebuie sa te implici si sa nu precupetesti niciun efort mai ales in gandire si planificare, sa alegi colaboratori iscusiti care sa inteleaga in primul rand ce vrei si apoi sa poata transpune in realitate dorintele tale, in bugetul si timpul stabilit. Acorda atentie deosebita in primul rand proiectarii (nu fa greseala clasica de a face economie tocmai la proiectare), alege materiale durabile, tehnologii verificate si care pot fi puse in practica, si lucreaza cu mesteri priceputi. Nu te opri apoi la casa in sine, gandeste si realizeaza de la inceput asa cum trebuie gradina, gardul, aleile, amenajeaza si decoreaza interiorul intr-un stil care sa fie in armonie cu casa si care sa te multumeasca.

 

Rock Creek House – NADAAA, Photo John Horner

Casa este lucrul care te reprezinta, care vorbeste cel mai bine despre tine, despre cine si ce esti. Acorda-i atentia si pretul cuvenit, pentru ca nu exista niciun alt loc pe lume mai important decat acasa.

 

Courtyard House – FIGR Architecture & Design, Photo Tom Blachford

 

 

 

admin
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.