Bee STUDIO | Salonul international de mobila si design de la Milano 2021
Cele mai noi tendinte in materie de mobilier si design interior la targul international de la Milano, SUPERSALONE 2021
DESIGN, MOBILA, MILANO, LUX, LUXURY, INTERIOR DESIGN, CASA, AMENAJARI INTERIOARE, LAMPI, ARHITECTURA
53118
post-template-default,single,single-post,postid-53118,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.16, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

SUPERSALONE – MILANO 2021

Targul anual international de mobila si design interior de la Milano, s-a tinut anul acesta sub titlul de SUPERSALONE, dupa o intrerupere pandemica de un an.

 

In realitate, desi toate marile branduri au fost prezente ca de obicei, spatiul de expunere alocat a fost cu mult mai redus. Chiar si asa, foarte multe lucruri interesante au fost de vazut.

Ca o linie continua a ultimilor ani, evolutia in designul de mobilier, lampi de iluminat si obiecte de design a fost definita de evolutia tehnologica, mai precis de capacitatea tot mai avansata de a da noi forme, texturi si prezente materialelor traditionale lemn, metal, sticla, piele, tesaturi, piatra sau ceramica. Este foarte en-vogue juxtapunerea acestor materiale care participa prin contrast la crearea unor obiecte cu un design sofisticat. Piatra naturala, indeosebi marmura, granitul, onixul si cuarzitul este din ce in ce mai folosita la mobilierul high end. Ceramica incearca sa tina si ea pasul si este si ea folosita din ce in ce mai mult cu toate ca avansul tehnologic inca nu reuseste sa o apropie de piatra naturala. Sticla, asa cum este folosita de firme ca TONELLI sau metalul magistral prelucrat de De CASTELLI capata forme uneori aproape incredibile.

Am observat acelasi avant liniar al brandurilor de lux si stradania fiecaruia de a-si cuceri propriul segment din piata – uriasa de altfel – a mobilierului de lux. Mult mai putini insa clientii din Asia si Orientul Mijlociu care ferindu-se de expunerea la Sars Cov 2 anul acesta s-au bucurat in locuintele si yachturile lor de achizitiile facute in anii anteriori.

De notat faptul ca anul acesta sau prezentat si firme importante de arhitectura cum ar fi BIG Bjarke Ingels , care au avut stand-uri cu obiecte de design, desi nu se poate spune ca au iesit in evidenta cu ceva interesant si frumos.

O suprafata relativa destul de mare a fost acordata si designerilor independenti, la inceput de drum sau studentilor, unii dintre acestia reusind sa produca si sa expuna lucruri remarcabile, care puteau sa rivalizeze cu produse ale brandurilor consacrate.

Una peste alta, desi s-a numit Supersalone, targul de mobilier si design de la Milano a suferit din cauza pandemiei. Si prezenta vizitatorilor a fost cu mult mai redusa decat de obicei. Speram ca anul viitor Salonul international de la Milano sa se manifeste in toata splendoarea cu care am fost obisnuiti.

 

admin
No Comments

Post a Comment