Bee STUDIO | CASTEL RESIDENCE SINAIA
BESPOKE DESIGN by Bee STUDIO - Projects worth seeing, from Idea to Reality.
ARHITECTURA, CONSTRUCTII, DESIGN, PROIECTARE, MOBILIER, INGINERIE, INSTALATII, INTERIOR DESIGN, CASA, VILA, CASA DE VACANTA, BLOC, CAMIN, APARTAMENT, BIROU, RENOVARE, RESTAURARE, AMENAJARE, REAMENAJARE, DTAC, AVIZE, AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE, PROIECT, CONSTRUCTOR, ANTREPRENOR, BUCATARIE, LIVING, DORMITOR, FOISOR, TERASA, PROJECT MANAGEMENT, DIRIGINTE DE SANTIER, STUDIU GEO, TEREN, TERMOIZOLATIE, FERESTRE, ACOPERIS, HOME, ARCHITECTURE, DESIGN, INTERIOR DESIGN, CONSTRUCTION, ENGINEERING
51780
projects-template-default,single,single-projects,postid-51780,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.16, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

CASTEL RESIDENCE SINAIA

Complex rezidential cuprinzand 74 apartamente de lux, in Sinaia.

 

Suprafata totala construita – cca. 10.000 mp

Nr. unitati locative – 74

Suprafata teren – 4016 mp

Beneficiar – CASTEL RESIDENCE SRL

Arhitectura – Arh. Costin Irimia

Urbanism – Arh. Andreea Aluchi

Structura – Ing. Francesco Ferrari

Proiect executiv – AIerre Engineering Srl

Randari – Arh. Claudiu Popa

Design interior – Arh. Costin Irimia / Arh. Claudiu Popa / Arh. Ana-Maria Popa

Locatia terenului se afla intre strazile Cuza Voda si Mihail Kogalniceanu, in zona istorica a statiunii Sinaia, zona de patrimoniu architectural, protejata.

Din acest motiv a fost intocmit un Plan Urbanistic Zonal, cuprinzand un studiu elaborat de integrare urbana. S-a urmarit integrarea volumului in tesutul urban existent dar si preluarea anumitor elemente arhitecturale si materiale caracteristice constructiilor invecinate. Printre aceste constructii se gaseste si Biblioteca din Sinaia, monument istoric.

 

Terenul are o declivitate de circa 20 m care a fost speculata arhitectural in sensul ca cele 3 corpuri de cladire articulate intre ele, cel de sus si cel de jos aflate in oglinda fata de corpul central, au fost astfel gandite incat apartamentele de la ultimile etaje sa beneficieze de vedere nestingherita asupra muntilor, unele dintre ele cu panorama de 360 grade. In corpul cel mai de sus se afla amplasat garajul, pe doua niveluri, cu acces din strada Mihail Kogalniceanu. Din Cuza Voda, accesul se face doar pietonal.

 

Unele apartamente de la etajele superioare au gradina suspendata iar 6 dintre apartamente – cate unul la ultimele doua etaje al fiecarui corp – au terasa de jur imprejur.

La ultimul etaj sunt apartamente cu o volumetrie speciala, piramidala, scaldate in lumina prin ferestrele largi inspre terasa circulara siĀ  luminatoarele de deasupra livingului.

 

 

 

 

 

admin
No Comments

Post a Comment