Bee STUDIO | From Dusk till Dawn – design de baie matrimoniala
BESPOKE DESIGN by Bee STUDIO - Projects worth seeing, from Idea to Reality.
ARHITECTURA, CONSTRUCTII, DESIGN, PROIECTARE, MOBILIER, INGINERIE, INSTALATII, INTERIOR DESIGN, CASA, VILA, CASA DE VACANTA, BLOC, CAMIN, APARTAMENT, BIROU, RENOVARE, RESTAURARE, AMENAJARE, REAMENAJARE, DTAC, AVIZE, AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE, PROIECT, CONSTRUCTOR, ANTREPRENOR, BUCATARIE, LIVING, DORMITOR, FOISOR, TERASA, PROJECT MANAGEMENT, DIRIGINTE DE SANTIER, STUDIU GEO, TEREN, TERMOIZOLATIE, FERESTRE, ACOPERIS, HOME, ARCHITECTURE, DESIGN, INTERIOR DESIGN, CONSTRUCTION, ENGINEERING
53305
projects-template-default,single,single-projects,postid-53305,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.16, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

From Dusk till Dawn – design de baie matrimoniala

La unul dintre apartamentele pe care le-am amenajat, la baia matrimoniala ne-am confruntat cu o provocare interesanta. Incaperea avea dimensiuni nu foarte generoase si nu avea nici lumina naturala. Mai mult, clientii isi doreau aceasta baie in tonuri de gri antracit. Asa cum se intampla uneori, conditiile de input mai dificile, dupa un studiu aprofundat dublat de creativitate pot naste solutii interesante. Acesta este si cazul acestei bai.

Pentru a respecta dorinta proprietarilor fara ca totusi sa rezulte un ambient prea dur si rece, am impartit baia in doua: zona lavoarelor, a wc-ului si bideului pe care am imbracat-o intr-o gresie gri-antracit, cu aspect metalic, si zona de dus, generos ca dimensiuni, imbracat in gresie cu aspect de ametist roz-trandafiriu.

Cateva efecte luminoase bine conturate pun in valoare liniile simple, simetrice. Dulapul pentru cosmetice si tot ceea ce este necesar intr-o baie este integrat in perete si are usile imbracate cu aceeasi gresie, astfel incat nu intervine in niciun fel in designul minimalist, curat al baii.

De la nuantele inceputului de noapte, cu luna puternic luminata si stelele pe cer, se trece in cealalta jumatate a baii la nuantele trandafirii ale cerului diminetilor de vara, asa cum se vede la prima geana de lumina.

Realizarea propriu-zisa a baii a fost dificila, deoarece gresia in lastre de mari dimensiuni (1,5 m x 1,5 m) a fost taiata, decupata si gaurita cu mare precizie la masina cu jet de apa in piese potrivite care apoi au fost asamblate la fata locului, intocmai ca un lego sau puzzle. Marja de eroare cumulata a fost de circa 2 mm ceea ce a implicat masuratori si punere in opera fara greseala.

 

 

 

admin
No Comments

Post a Comment