Bee STUDIO | TINTASULUI 18-20
BESPOKE DESIGN by Bee STUDIO - Projects worth seeing, from Idea to Reality.
ARHITECTURA, CONSTRUCTII, DESIGN, PROIECTARE, MOBILIER, INGINERIE, INSTALATII, INTERIOR DESIGN, CASA, VILA, CASA DE VACANTA, BLOC, CAMIN, APARTAMENT, BIROU, RENOVARE, RESTAURARE, AMENAJARE, REAMENAJARE, DTAC, AVIZE, AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE, PROIECT, CONSTRUCTOR, ANTREPRENOR, BUCATARIE, LIVING, DORMITOR, FOISOR, TERASA, PROJECT MANAGEMENT, DIRIGINTE DE SANTIER, STUDIU GEO, TEREN, TERMOIZOLATIE, FERESTRE, ACOPERIS, HOME, ARCHITECTURE, DESIGN, INTERIOR DESIGN, CONSTRUCTION, ENGINEERING
53020
projects-template-default,single,single-projects,postid-53020,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.16, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

TINTASULUI 18-20

Tintasului 18-20 este un apartament intr-un imobil nou, constituit prin cuplarea unui apartament cu o garsoniera, rezultand un spatiu generos, pe intreg parterul imobilului. Beneficiarii au avut inspiratia sa ceara dezvoltatorului sa demoleze peretele uneia dintre camere si a rezultat un living superb, cu o alveola in care se afla bucataria si deschidere catre terasa dinspre gradina.

Cand am preluat noi proiectul, acesta se afla intr-o faza incipienta de finisare. A trebuit insa sa modificam si sa indreptam numeroase lucruri, atat la pereti si grinzi cat si la instalatii, care fie nu au fost gandite bine, fie erau deficitar realizate. Pentru a ascunde diferite intersectii ne-estetice intre grinzi, pereti si tavan, am ales formula de a realiza niste scafe perimetrale care sa si zoneze livingul spatios. Aceste scafe au dictat restul amenajarii.

O provocare la acest proiect a fost faptul ca unele finisaje erau deja comandate, in anumite cantitati si a trebuit sa ne mulam ideile de design interior pentru folosirea acestor materiale.

Din fericire, acestea erau de buna calitate, de bun gust si armonizate destul de bine intre ele. Am adaugat diferite accente prin folosirea unor materiale precum alama si inoxul, si vopseluri in culori potrivite, astfel rezultand un spatiu armonios, luminos si cald.

Un accent deosebit am pus pe iluminare. Iluminarea se face in principal indirect cu banda led de putere, ascunsa in scafe. In secundar, pentru a crea un contrast, am folosit spoturi cu lumina directa, amplasate in zonele care necesitau accente.

Bucataria situata in alveola living-ului se deschide cu bar spre acesta si poate fi izolata dupa dorinta printr-un un perete amovibil din sticla care se ascunde intre doi pereti, in spatele televizorului. Televizorul este amplasat pe un perete placat cu lastre mari de Callacatta Gold, sub el regasindu-se un semineu cu bioetanol, care da intimitate si marcheaza centrul casei.

Mobila este creata de noi special pentru acest apartament, un obiect deosebit fiind biblioteca Zetta, dispusa pe intreg peretele opus peretelui vitrat dinspre gradina, ca o contrapondere a perdelei vegetale. Biblioteca este masiva la baza ca sa dea senzatia de stabilitate si fermitate necesara pentru a te simti protejat intr-un spatiu bine definit, dupa care urca pe diagonala spre tavan creand o miscare ascendenta care elibereaza din presiunea tavanului. Un joc subtil este realizat prin etajerele din sticla. Acestea, deopotriva cu faptul ca biblioteca nu este placata la perete lasand sa se vada peretele vopsit ca in restul camerei, creaza o delimitare diafana a livingului.

Elemente simetrice completeaza ideea de principiu a acestui living spatios dezvoltata si in mobilier, care a fost sa te simti in aceeasi masura atat liber cat si protejat. Frumusetea se naste din armonie, iar armonia dintr-o ordine naturala, neconstransa.

 

admin
No Comments

Post a Comment