Bee STUDIO | CASA DR. RATIU GARA DE NORD
BESPOKE DESIGN by Bee STUDIO - Projects worth seeing, from Idea to Reality.
ARHITECTURA, CONSTRUCTII, DESIGN, PROIECTARE, MOBILIER, INGINERIE, INSTALATII, INTERIOR DESIGN, CASA, VILA, CASA DE VACANTA, BLOC, CAMIN, APARTAMENT, BIROU, RENOVARE, RESTAURARE, AMENAJARE, REAMENAJARE, DTAC, AVIZE, AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE, PROIECT, CONSTRUCTOR, ANTREPRENOR, BUCATARIE, LIVING, DORMITOR, FOISOR, TERASA, PROJECT MANAGEMENT, DIRIGINTE DE SANTIER, STUDIU GEO, TEREN, TERMOIZOLATIE, FERESTRE, ACOPERIS, HOME, ARCHITECTURE, DESIGN, INTERIOR DESIGN, CONSTRUCTION, ENGINEERING
52601
projects-template-default,single,single-projects,postid-52601,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.16, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

CASA DR. RATIU GARA DE NORD

Pe un teren destul de mic, de pe care au fost mai intai demolate doua case prapadite de vreme si neglijenta, am proiectat o casa noua ce va servi drept camin unei familii de 3 persoane.

 

 

Casa are o amprenta de aproximativ 80 de mp, ramanand loc pentru doua curti, una de serviciu cu loc de parcat masina si una de onoare, cu terasa si o mica, dar cocheta zona verde.

La parter sunt functiunile de zi – living si bucatarie + dining, la etaj 3 dormitoare, la mansarda o camera multifunctionala si un pod nelocuibil dar bun de depozitat diverse lucruri, iar la subsol se gaseste spalatoria, camera tehnica si pivnita de alimente.

Subsolul se aeriseste printr-o curte de lumina, situata sub terasa si acoperita partial de terasa si partial cu un grilaj metalic.

 

 

 

 

 

Fatadele vechilor case demolate contineau cateva elemente decorative valoroase din punct de vedere estetic pe care le-am preluat, interpretandu-le modern, in arhitectura noii case, realizand astfel si o legatura cu memoria si istoria locului.

Soclul si glafurile de la ferestre si usi sunt din piatra, acoperisul din tabla faltuita de culoare gri metalic, tamplaria exterioara este din aluminiu vopsit electrostatic gri-bleu-turquoise, textura de fatada este galben-Parma iar la casa scarii am folosit blocuri de sticla tehnice tip Nevada, cu interiorul umplut cu argon.

 

 

 

 

 

Curtea de serviciu este pavata cu bazalt, iar terasa, articulata pe doua laturi adiacente ale casei, cat si treptele circulare de la intrare, este pavata cu klinker (sau ”cotto”, cum ii spun italienii).

Pe terasa sunt vase din terra-cotta cu plante decorative. Gardul dinspre strada are partea superioara metalica si este dublat apoi in interiorul proprietatii de un gard viu. Zidurile si calcanele vecine sunt acoperite partial cu iedera si trandafiri urcatori iar in zona cu iarba va fi plantat un arbore cu flori de culoare roz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Constructia casei incepe anul acesta si finalizarea este preconizata in 2020, an care este marcat cu cifre romane de dimensiuni mari, in basorelief, pe fatada principala.

 

 

 

 

 

admin
No Comments

Post a Comment