Bee STUDIO | O MANSARDA DE POVESTE
BESPOKE DESIGN by Bee STUDIO - Projects worth seeing, from Idea to Reality.
ARHITECTURA, CONSTRUCTII, DESIGN, PROIECTARE, MOBILIER, INGINERIE, INSTALATII, INTERIOR DESIGN, CASA, VILA, CASA DE VACANTA, BLOC, CAMIN, APARTAMENT, BIROU, RENOVARE, RESTAURARE, AMENAJARE, REAMENAJARE, DTAC, AVIZE, AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE, PROIECT, CONSTRUCTOR, ANTREPRENOR, BUCATARIE, LIVING, DORMITOR, FOISOR, TERASA, PROJECT MANAGEMENT, DIRIGINTE DE SANTIER, STUDIU GEO, TEREN, TERMOIZOLATIE, FERESTRE, ACOPERIS, HOME, ARCHITECTURE, DESIGN, INTERIOR DESIGN, CONSTRUCTION, ENGINEERING
53412
projects-template-default,single,single-projects,postid-53412,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.16, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

O MANSARDA DE POVESTE

Am transformat un pod nelocuibil al unei case din Mogosoaia intr-o mansarda – loc de poveste pentru o fetita si pisica ei, dar si spatiu creativ si de relaxare pentru parintii sai.

 

Sarpanta existenta era facuta ”de mantuiala” si suferea de nenumarate defecte, punand chiar in pericol structural securitatea acoperisului. De asemenea, nu era termoizolata, casa pierzand foarte multa caldura iarna si incalzindu-se excesiv vara.

Astfel, primul lucru pe care l-am facut a fost intarirea si remedierea structurii sarpantei, apoi termoizolarea acesteia. Felul in care fusese facuta ne-a creat mari probleme de aliniere si am pierdut mult timp cu aceasta etapa, absolut necesara.

Am imbracat apoi tot tavanul si peretii laterali in lambriu din lemn vopsit alb-transparent (bianco-anilina) pentru a obtine o culoare deschisa dar in acelasi timp sa se vada si fladder-ul lemnului, pentru mai multa caldura si naturalete. Dupa nevoile beneficiarilor, am creat diverse spatii dintre care unele principale, unele cu rol de depozitare si altele semi-inchise cu panouri din MDF traforat vopsit alb. Spatiul in plan avea circa 100 mp fiind suficient de mare incat sa avem posibilitatea de a crea varietate si sub-spatii, tesute intr-o poveste unitara.

Pentru incalzire am folosit incalzire electrica in pardoseala, sub parchet, automatizata pentru reducerea consumului si invertere de pardoseala care conditioneaza temperatura si vara. De asemenea si acestea sunt automatizate.

Pentru usile de la baie si spatiile de depozitare, cat si pentru o parte din mobilier am folosit panouri de PAL galben floarea soarelui. Intrarea se face printr-un chepeng prevazut cu scripeti si contragreutati.

Spre gradina, am realizat o fereastra foarte mare, fara montanti, care se deschide pe verticala pentru ventilatie si care asigura, impreuna cu celelalte ferestre Velux, suficienta lumina. In alveola din fata ferestrei am realizat un loc de lectura cu o perspectiva neingradita asupra gradinii si a cerului albastru.

 

 

 

admin
No Comments

Post a Comment