Bee STUDIO | O GRADINA SUSPENDATA
BESPOKE DESIGN by Bee STUDIO - Projects worth seeing, from Idea to Reality.
ARHITECTURA, CONSTRUCTII, DESIGN, PROIECTARE, MOBILIER, INGINERIE, INSTALATII, INTERIOR DESIGN, CASA, VILA, CASA DE VACANTA, BLOC, CAMIN, APARTAMENT, BIROU, RENOVARE, RESTAURARE, AMENAJARE, REAMENAJARE, DTAC, AVIZE, AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE, PROIECT, CONSTRUCTOR, ANTREPRENOR, BUCATARIE, LIVING, DORMITOR, FOISOR, TERASA, PROJECT MANAGEMENT, DIRIGINTE DE SANTIER, STUDIU GEO, TEREN, TERMOIZOLATIE, FERESTRE, ACOPERIS, HOME, ARCHITECTURE, DESIGN, INTERIOR DESIGN, CONSTRUCTION, ENGINEERING
53345
projects-template-default,single,single-projects,postid-53345,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.16, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

O GRADINA SUSPENDATA

Ce poate fi mai frumos la un apartament situat la ultimile etaje decat sa ai o gradina privata, suspendata?

Apartamentul pe care l-am renovat intr-un imobil relativ nou din zona Gara de Nord, avea o terasa destul de ampla – circa 65 mp. Perspectiva deschisa pe cele trei laturi libere era acceptabila, libera deasupra caselor pe mare distanta, insa chiar in fata usii glisante de la living era blocata de niste calcane in degradare. Inspre aceste calcane terasa avea o alveola. Acolo am realizat o gradina cu doua niveluri, de inspiratie japoneza, o gradina in care sa poti admira plantele si sa poti sta linistit, incarcandu-ti bateriile epuizate de viata haotica citadina Bucuresteana.

Am realizat astfel doua jardiniere de mari dimensiuni, intrepatrunse, cea mai inalta cu un contur sinusoidal, o juxtapunere unduitoare fata de perimetrul cartezian al terasei. In jardiniera mai inalta, placata cu un riflaj din lemn tratat termic, am plantat un pin care creste sub forma de tufa, ienupari care cresc paralel cu solul si o perdea spre calcanele de vis-a-vis din pyracatha rosie si orange glow. In a doua jardiniera o magnolie Pink-beauty este ”la pièce de résistance”.

Pe latura de esta terasei am realizat o a treia jardiniera care se desfasoara pe doua laturi si care gazduieste ierburi aromatice, capsuni, zmeuri galbeni, lavanda si un pin winter-gold.

Coltul va fi mascat de o iarba de Pampas.

Toate plantele au un sistem de udare automatizat, programabil, usor accesibil insa ascuns vederii.

Pardoseala terasei este din gresie de 2 cm grosime care imita aproape la perfectie piatra naturala, montata pe ploti pentru a avea o planeitate perfecta a intregii suprafete a terasei. Apa pluviala se strecoara printre rosturile deschise, si isi face loc pe sub gresie spre sifoanele de pardoseala. Un layer suplimentar de hidroizolatie a fost turnat peste gresia din constructia blocului, peste care am montat uscat gresia de 2 cm.

Un sistem de iluminat cu leduri da noaptea viata si atmosfera terasei, care devine astfel un loc excelent pentru o cina romantica sau pentru un party.

 

 

 

Dupa 6 luni de la plantare:

   

 

admin
No Comments

Post a Comment