Bee STUDIO | SURFING WAVE HOUSE CORSICA
BESPOKE DESIGN by Bee STUDIO - Projects worth seeing, from Idea to Reality.
ARHITECTURA, CONSTRUCTII, DESIGN, PROIECTARE, MOBILIER, INGINERIE, INSTALATII, INTERIOR DESIGN, CASA, VILA, CASA DE VACANTA, BLOC, CAMIN, APARTAMENT, BIROU, RENOVARE, RESTAURARE, AMENAJARE, REAMENAJARE, DTAC, AVIZE, AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE, PROIECT, CONSTRUCTOR, ANTREPRENOR, BUCATARIE, LIVING, DORMITOR, FOISOR, TERASA, PROJECT MANAGEMENT, DIRIGINTE DE SANTIER, STUDIU GEO, TEREN, TERMOIZOLATIE, FERESTRE, ACOPERIS, HOME, ARCHITECTURE, DESIGN, INTERIOR DESIGN, CONSTRUCTION, ENGINEERING
51080
projects-template-default,single,single-projects,postid-51080,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.16, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

SURFING WAVE HOUSE CORSICA

In Corsica, intre orasul Calvi si portul din Sant’Ambroggio, pe un teren cu priveliste specatculoasa care se deschide pe doua parti spre Marea Ligurica, clientul a dorit o casa de vacanta care sa fie in acelasi timp minimalistica din punct de vedere al design-ului arhitectural dar care sa genereze si experiente vizuale complexe. Mai mult prin tema de proiectare ni s-a impus ca spatiile larg deschise catre imprejurimi si cele cu un grad ridicat de intimidate (exceptand zona de noapte) sa co-existe intr-un spatiu perceput unitar.

 

 

Pentru a pune in practica aceasta tema contradictorie de design, am inserat intr-un volum paralelipipedic plat – volumul casei, un element de design spatial principal constituit de un perete sinusoidal. Forma fluida a peretelui separa si in acelasi timp uneste, ca un hyphen, zone ale casei cu functiuni diferite. Miscarea in lungul curbei sinusoide evoca miscarea unui surfer in spirala unui val.

 

Sinusoida peretelui este formata din doua curbe tangente aflate intr-un raport Fibonacci. Cand vizitatorul se misca in lungul ei, experimenteaza imagini foarte diferite care se succed in mod fluid, experienta vizuala spatiala devenind complexa.

 

In interiorul curbei mari se gaseste zona de conversatie a living-ului cu un semineu in partea opusa. Acest spatiu, semi-deschis, mai intim este iluminat natural printr-o fanta care proiecteaza o raza de lumina ca un ceas solar inversat.

Pentru a mentine un nivel de iluminare naturala aproximativ la fel cu restul casei, dar fara a produce contrastul puternic dat de lumina directa a soarelui mediteranean, zona de conversatie este iluminata prin tavan, prin intermediul a trei lentile din policarbonat translucid care disperseaza lumina zenitala in interior intr-un mod relativ uniform.

Curba de raza mai mica cuprinde in interior bucataria, iar in exteriorul ei se desfasoara barul deschis.

Dormitoarele sunt separate de restul casei printr-o axa-coridor care intra si iese din casa, definind spatial si volumetric cele doua zone principale ale casei, zona de noapte si cea de zi. Din lungul acestei axe, intrarea in living se face tangent, printre 4 coloane dispuse in lungul curbei principale, ca o membrana permeabila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doi pereti de sticla, unul glisant si celalat pliabil, deschid livingul catre terasa ampla, in forma literei ”L”, expunand interiorul livingului catre natura inconjuratoare. In lungul terasei si paralela cu tarmul se afla o piscina infinita. O mica gradina cu aloe vera si pini marini limiteaza cealalta parte a proprietatii.

admin
No Comments

Post a Comment