Bee STUDIO | COPERTINE RETRACTABILE - CEA MAI BUNA SOLUTIE PENTRU CONFORTUL TERMIC LA CAMERELE, TERASELE SI BALCOANELE DE PE FATADELE INSORITE
COPERTINE RETRACTABILE - CEA MAI BUNA SOLUTIE PENTRU CONFORTUL TERMIC LA CAMERELE, TERASELE SI BALCOANELE DE PE FATADELE INSORITE
COPERTINE, COPERTINE RETRACTABILE, PERGOLE, UMBRA, SOARE, SOARE EXCESIV, CALDURA, EFECT DE SERA, AER CONDITIONAT, BALCOANE, TERASE
52358
post-template-default,single,single-post,postid-52358,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.16, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

CONTROL SOLAR PRIN COPERTINA RETRACTABILA

Am montat, la un apartament amenajat de noi anul trecut, pentru confortul termic, copertine retractabile.

 

 

Iata ca vara se apropie iar soarele este din ce in ce mai puternic. Ne bucuram de el, dar in aceeasi masura trebuie sa ne si aparam. Apartamentul la care am montat copertinele este orientat direct spre Sud, incaperile fiind inundate de lumina, cea mai mare parte a zilei. Este chiar un privilegiu sa ai lumina naturala in toate camerele, toata ziua. Lumina naturala iti da o stare de bine si un tonus excelent. Totusi, atunci cand ferestrele sunt largi si expuse direct la razele soarelui, cand acesta este puternic se produce asa numitul ”efect de sera”, supraincalzind incaperile.

Pentru a contracara acest efect sunt mai multe solutii, printre care jaluzelele interioare sau exterioare, obloanele si copertinele. Desigur, geamul cu tratament 4 seasons ajuta, insa nu suficient de mult.

In cele ce urmeaza, va prezentam copertinele retractabile, solutia cea mai buna pentru a asigura confortul termic la balcoane, terase si in incaperile expuse direct la soare.

Cand sunt stranse, copertinele retractabile abia se observa, fiind foarte discrete pe fatada, mai ales atunci cand le alegem si culoarea potrivita.

Le puteti extinde usor la latimea dorita, manual cu manivela sau cu motor electric.

Pot fi automatizate, cu actionare automata cu program, cu senzor de vant si ploaie.

La alegerea copertinei, sunt foarte importante urmatoarele lucruri:

  1. Alegerea sistemului cel mai potrivit;
  2. Alegerea dimensiunilor potrivite. O latime prea mare poate sa umbreasca prea mult sau sa ingusteze prea mult pe vertical vizibilitatea;
  3. Alegerea materialului si a culorii/modelului. Atentie la gradul de umbrire, care trebuie bine ales.
  4. Alegerea modului de actionare, a dimensiunii manivelei, a pozitiei acesteia.

Un avantaj decisiv al copertinelor retractabile este faptul ca asigura umbra doar cand o dorim. In sezonul rece, copertina stransa permite soarelui sa-si aduca aportul la incalzirea camerelor, iar vara sa reduca sau chiar sa elimine necesitatea folosirii aerului conditionat. Este o modalitate inteligenta, convenabila, de gestionare a resurselor naturale gratuite. 

Toate lucrurile de mai sus sunt importante, la fel cum este si montajul. Atentie la fatadele cu termosistem! La lucrarea din imagine, fatada era izolata cu polistiren expandat de 10 cm grosime si a fost nevoie sa luam masuri suplimentare la montajul sistemului de ancorare.

Daca nu este montata correct, in timp copertina se va lasa sau, in cazuri extreme, se va smulge la un vant mai puternic.

Tot la montaj trebuie potrivita inclinatia copertinei. Aceasta poate fi reglata si ulterior. Atentie, insa: soarele are azimuturi diferite in timpul anului. De pilda, la solstitiul de iarna pozitia soarelui este cea mai joasa si copertina va tine cel mai putin umbra, in schimb la solstitiul de vara umbra va avea suprafata cea mai mare. Trebuie judecata inclinarea si fata de cat de mult dorim sa vedem din orizont. De asemenea, modificarea inclinarii de 1-2 ori pe an, in functie de azimutul soarelui se poate dovedi un lucru bun.

Copertina montata de noi, asa cum se vede din fotografii, se integreaza foarte bine si este extrem de discreta si cand este stransa dar si cand este desfacuta. De la interior, lumina este frumos filtrata, exact atat cat este nevoie, cu o tenta galbena foarte placuta, calda si invioratoare.

Copertina retractabila nu este ceva complicat si in principiu orice firma specializata poate sa o monteze. Insa de obicei majoritatea firmelor intreaba clientii cum o doresc si ii lasa pe acestia sa faca aproape toate alegerile. Este un lucru convenabil pentru firma insa nu intotdeauna un lucru bun si pentru client, avand in vedere ca sunt alegeri estetice, practice si functionale, sunt multe optiuni si o singura varianta cea mai buna.

Ne bucuram ca, in cazul copertinei prezentate aici, clientul nostru caruia i-am amenajat apartamentul a apelat tot la noi si pentru montajul copertinei. Impreuna cu el am facut cele mai bune alegeri si ii dorim ca apartamentul sau sa benificieze verile nu de umbra deasa ci de umbra potrivita si controlabila! 🙂

 

admin
No Comments

Post a Comment