Bee STUDIO | EUROLUCE 2019 - Expozitie satelit al Salone del Mobile Milano 2019
O expozitie in expozitie, asa s-ar putea numi EUROLUCE, care se tine o data la fiecare 2 ani drept salon satelit al Salone Internazionale del Mobile 2019, de la Milano. Afla ultimele tendinte in materie de iluminat interior.
Design, Lumini, Arhitectura, LED, RGB, Interior Design, Casa, Vila, Proiectare
52629
post-template-default,single,single-post,postid-52629,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.16, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

EUROLUCE 2019 – MILANO

O expozitie in expozitie, asa s-ar putea numi EUROLUCE, care se tine o data la fiecare 2 ani drept salon satelit al Salone Internazionale del Mobile 2019, de la Milano.

Producatori din intreaga Europa s-au strans sa prezinte cele mai noi tehnologii si trend-uri de design in ceea ce priveste lumina artificiala de interior.

 

 

Si Lumina se facu!

In afara de functiunea obisnuita, simpla dar esentiala de a ne arata calea si obiectele din jurul nostru,  lumina poate sa fie responsabila si pentru crearea unei anumite atmosfere, stari de spirit sau poate sa constituie un obiect de design in sine.

 

 

In cazul mobilei, fata de creatiile deceniilor si chiar secolelor trecute, nu putem spune ca am asistat la un progres extraordinar in ceea ce priveste design-ul. Schimbari radicale sunt, insa piese de mobilier de colectie pe care le vedem in muzee, castele si palate, colectii private sau in unele institutii publice fascineaza si astazi prin eleganta desenului dar si prin finetea si complexitatea executiei, uneori sfidand chiar si ceea ce este posibil astazi, folosind noile tehnologii.

In schimb, in cazul luminii, revolutia este neta. De la opait, lumanare si lampa pe gaz din secolele trecute, la becul cu incandescenta care a dominat secolul XX, posibilitatile actuale ca de pilda becurile IOT, luminile RGB, tehnologia LED, luminile inteligente, depasesc insasi imaginatia publicului de acum doar cateva zeci de ani.

 

 

Vizitand expozitia si vazand multitudinea de solutii si de forme oferite de expozanti, este greu de tras o concluzie referitor la tendintele actuale. In afara de faptul ca Internet Of Things si modificarea temperaturii culorii vor fi in curand note generale in materia iluminatului interior, in ceea ce priveste design-ul, acesta pare sa nu aibe limite de exprimare. Orice este posibil.

 

De la candelabrele opulente cu sticla de Murano sau cristale Swarowsky la lampi cu design minimalist, toate gusturile sunt satisfacute. Lampi de inspiratie Art-deco sau baroque, lampi care imita superb forme naturale de flori, fructe, pasari sau insect, lampi artistice care recita prin tuse de lumini si umbre adevarate haiku-uri, sunt accesibile pentru a da viata oricarui interior, oricarui perete sau colt de camera.

 

Va lasam mai departe in compania poeziei culorilor, al formelor si al efectelor fiind convinsi ca, in viitorul proiect de amenajare pe care il veti face, veti fi inspirati si veti da luminii importanta cuvenita.

 

 

 

 

 

 

admin
No Comments

Post a Comment