Bee STUDIO | NY POPS DESIGN COMPETITION
Competitie pentru design-ul noului logo POPS - Privately Owned Public Spaces in NY City.
Competitie, design, logo, competition, NY, New York, POPS
52786
post-template-default,single,single-post,postid-52786,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.16, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

NY POPS LOGO COMPETITION

Din 1961 Primaria din New York a lasat posibilitatea dezvoltatorilor privati sa primeasca diferite facilitati in schimbul asigurarii unor suprafete din teren cu liber acces pentru public.

Aceste arii erau mai apoi amenajate si aflate in intretinerea curenta a proprietarilor terenurilor si a constructiilor de pe acestea, dar deschise spre folosinta publicului larg.

 

S-au nascut astfel 550+ adevarate oaze de relaxare integrate in tesutul urban dens, vitale pentru functionarea orasului, totalizand o suprafata impresionanta de circa 400.000 mp, echivaland cu aproximativ o tremie din Central Park.

 

Numele acestora este POPS – Privately Owned Public Spaces.

 

 

Vechiul logo POPS a fost comandat de Primaria NY firmei de design Chermayeff & Geismar, iar propunerea lor acceptata de Consiliu a fost cea de mai jos:

 

 

Dupa cateva zeci de ani de functionare a logo-ului, Primaria s-a decis sa il schimbe cu un alt logo care sa reflecte mai bine si intr-un stil contemporan, spatiile POPS.

Pentru aceasta a organizat un concurs, cu un juriu prestigios si premii consistente.

 

Noul logo trebuia sa descrie cat mai bine locurile in care locuitorii orasului sau vizitatorii puteau sa manance in pauza de pranz, puteau sa bea o cafea, sa socializeze sau pur si simplu sa contemple.

Dupa 2 luni de la incheierea concursului, s-a anuntat logo-ul castigator. Este creat de designer-ul grafic Emma Reed si poarta titlul ”Have a seat”.

 

Logo-ul propus in competitie de catre noi, Bee STUDIO, s-a intitulat ”Oases of possibilities” si vi-l prezentam mai jos:

 

Chiar daca nu am castigat, exercitiul de design a fost interesant si provocator.

 

 

 

 

 

admin
No Comments

Post a Comment